Matcha mattan med köksinredningen

Det är alltid roligt när folk tänker till ett steg extra när det kommer till inredning. Att matcha på lite oväntade sätt är ett knep som brukar få besökare att haja till och fråga om hur ni har tänkt. Speciellt i köket finns det många sätt man kan matcha och blanda. Du kan till exempel dra nytta av all den köksutrustning som finns i köket och matcha den med tyger eller möbler. Köket är kanske inte det första rummet man tänker på när det kommer till mattor men det finns många möjligheter. Du kan till exempel ha en matta under matbordet, som då förstås bör vara enkel att torka av eller dammsuga.

Matcha mattan med köksblandaren

En inredningsdetalj som du kan ta till är att matcha till exempel en trasmatta med den köksblandare som sitter i diskon. Idag finns det ett stort utbud av köksblandare i olika färger som svart, guld, brons och silver. Fördelen med att lägga en trasmatta i köket är att den är mycket mer tålig än andra mattor och klarar av både spill och annan smuts. Dessutom är de inte så dyra i inköp, vilket är ett stort plus. Kanske behöver du inte ens köpa en ny, om någon i familjen eller släkten har en till övers? Det är i alla fall en matta som lämpar sig väldigt bra till just köket. Stilen på köksblandaren kan också återkomma i andra saker du har i köket som till exempel besticken eller kaffebryggaren.

Utgå efter eget tycke och smak

När du inreder är det viktigt att komma ihåg att det ska passa för dig som bor där. Det är lätt att drömma sig iväg när man kollar inredningsbilder på till exempel Instagram eller Pinterest men det är inte alls säkert att det är lika gångbart hemma hos dig. Dock ska man även komma ihåg att de flesta saker enkelt kan bytas ut. En matta är ju till exempel en av de enklaste sakerna att ändra om man senare vill ha lite förnyelse i köket.

zenko